INFORMATIE VOORAF...

Geef spontaan de informatie door, die belangrijk kan zijn voor de behandeling. Eventueel kan je een anamneseblad invullen. Vergeet niet het doorverwijs-formulier van je tandarts mee te brengen.

WAT ALS IK WIL ANNULEREN?

Een behandeling kan je tot 2 werkdagen vooraf telefonisch annuleren tijdens de kantooruren, zoniet moeten we de behandeling gedeeltelijk aanrekenen. De NO-SHOW vergoeding (indien niet tijdig verwittigd) bedraagt 1/3e van de behandelingskost.

IK BEN HARTPATIËNT

Enkel als je hartspecialist aanraadt om preventief een antibioticum kuur te starten moet je dit doen.

IK BEN DIABETICUS

Neem zoals gebruikelijk je maaltijden en medicatie (pillen of spuiten) in.

IK BEN MINDER MOBIEL

Wij kunnen rolstoelpatiënten enkel ontvangen in Schoten. Na afspraak kan u rechtstreeks met de (elektrische) rolstoel binnenrijden zonder trap.

Er is een lift in Antwerpen. Er zijn 2 kleine treden in de inkomhal. Indien u dit op voorhand laat weten komen wij u helpen.

WAT ALS IK VERKOUDEN BEN?

Neem op voorhand hoestmedicatie (siroop of pillen) als je last hebt van hoestbuien.

Als je een neusverstopping hebt kan je een spray op voorhand gebruiken.

KAN IK BEHANDELD WORDEN TIJDENS ZWANGERSCHAP?

In principe geen probleem, hoe verder de zwangerschap, hoe minder het risico voor de baby. Ook zijn rontgen foto`s toegelaten, op voorwaarde dat de patiënte goed beschermd wordt.

MOET IK STOPPEN MET MIJN MEDICATIE?

Indien je bloedverdunners neemt hoef je deze behandeling niet te stoppen voor een kanaalbehandeling.

Alle andere medicatie die voorgeschreven werd door je arts moet je blijven nemen.

IS ER NA DE BEHANDELING PIJN?

Meestal is er na een endo weinig of geen napijn. Soms kan je echter de eerste dagen een beetje gevoeligheid hebben, die gewoonlijk na enkele dagen zal afnemen.
De volgende twee tot drie weken kan je tijdens het eten of aanraken een gevoelige tand hebben. Ook als je op het tandvlees duwt ter hoogte van de wortel kan je nog een beetje napijn voelen.
Om dit probleem te verhelpen neem je best op de dag van de behandeling ontstekingsremmers (na bespreking met de tandarts)
Als je merkt dat er een zwelling of erge drukkende tandpijn opkomt en je voelt je ook ziek, dan is er vermoedelijk sprake van een infectie. In dit geval neem je best contact op met de tandarts. Er kan eventueel een antibioticum kuur voorgeschreven worden indien nodig.
Indien je problemen hebt, mag je me altijd bellen voor advies, tijdens de dag op +32 (0)3 231 62 10.

MOET IK IETS ZEGGEN TEGEN MIJN EIGEN TANDARTS?

Je tandarts krijgt dezelfde dag een volledig verslag met röntgen- en kleurenfoto’s toegestuurd en hij/zij kan dan ook antwoorden op de vragen die je hebt.

WAT ALS DE TIJDELIJKE VULLING (GEDEELTELIJK) LOSKOMT?

Als er in de dagen na de kanaalbehandeling een stukje van de tijdelijke vulling afbreekt, dan moet je toch proberen om zo snel mogelijk naar je eigen tandarts te gaan om dit te laten oplossen. Als je er te lang mee blijft rondlopen, kan het kanaal opnieuw besmet worden en zal de prognose voor de tand minder gunstig zijn.

KAN IK SPORT BEOEFENEN VOOR EN/OF NA DE BEHANDELING?

Geen enkel probleem. Drukverschillen (skiën, duiken, parachutespringen, vliegen,… ) kunnen uitzonderlijk wel vervelend zijn de dag na de behandeling.

KAN IK NA DE BEHANDELING OP REIS?

Jawel, maar hou rekening met de gevolgen van drukverschillen (vliegen / duiken). Met de gepaste pijnmedicatie zullen er weinig problemen optreden.

PARKING

In Antwerpen adviseren we sms-parkeren in de omliggende straten.

In Schoten heeft u parkeergelegenheid buiten of binnen de omheining.

TARIEVEN

Op aanvraag kunnen wij U de juiste tarieven en terugbetalingsmodaliteiten geven.

WAT IS JULLIE BANKREKENING-NUMMER?

KBC BE96 4029 1867 8105, er is BANCONTACT (geen visa).

WAAROM DRAGEN WE CAMOUFLAGE KLEDING?

wij werken met bleekwater (javel) : dit geeft vervelende vlekken op gekleurde werkkledij. Bij een camouflageprint vallen deze vlekken minder op. Wij zijn dus geen militairen…

WAT MET VERLIES VAN MIJN RIZIV BRIEFJE?

1. Binnen hetzelfde boekjaar is het gratis om een duplicaat aan te vragen, indien u dit duplicaat zelf komt ophalen.
2. Indien het over een ander boekjaar gaat, wordt er € 50 aangerekend.

WAT MOET IK DOEN ALS ER EEN EXTRA TANDVERZEKERINGSFORMULIER NODIG HEB?

U brengt dit liefst zelf mee, dan vullen wij dit onmiddellijk in. Indien u later papieren nodig heeft, rekenen wij kosten aan.